Een bouwkundig rapport regelt u snel via Dutch Property Inspections in Amsterdam
Bouwtechnische keuring

Een bouwkundig rapport regelt u snel via Dutch Property Inspections in Amsterdam

Staat u op het punt om een woning te kopen? Dan is het verstandig om vooraf een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Zo weet u in welke staat de woning verkeert en welke kosten u in de toekomst kunt verwachten. Bovendien vragen de meeste hypotheekverstrekkers en verzekeraars tegenwoordig om een bouwkundig rapport.

Dutch Property Inspections is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwkundige keuringen en het opstellen van de bijbehorende rapporten. Dutch werkt voor zowel verkopende als aankopende partijen zoals expats, VVE’s, vastgoedinvesteerders, bedrijven en particulieren.

Inspectie

Tijdens een zogenoemde visuele inspectie bepaald één van onze gekwalificeerde inspecteurs de conditie de belangrijke bouwtechnische elementen en wordt één en ander fotografisch vastgelegd.

  • Technische constructie, van fundering tot dak
  • Gevels, kozijnen, ramen en deuren
  • Goten, hemelwaterafvoer en riolering
  • Dakbedekking, dakpannen, bitumen en schoorstenen
  • Vloeren, wanden en plafonds
  • Bedrading en leidingwerk van gas, water en elektra
  • CV-installatie
  • De algehele brandveiligheid

Indien mogelijk raadpleegt Dutch vooraf het Kadaster en gemeentelijke archieven. Eventuele eerder gedocumenteerde bevindingen worden meegenomen in de keuring. Bijvoorbeeld door een meer grondige inspectie van niet-zichtbare onderdelen.

Rapportage

Vervolgens wordt op basis van het onderzoek een bouwkundig rapport opgesteld. Hierin wordt de staat van belangrijke aspecten vastgelegd. Inclusief foto’s en te verwachte kosten van (achterstallig) onderhoud op korte en lange termijn. Onze rapportages voldoen aan de eisen van hypotheekverstrekkers, verzekeringsmaatschappijen en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Gebouwen in een historische binnenstad bevatten vaker verborgen gebreken. Daarom is het verstandig om de staat van een pand op leeftijd vóór overdracht schriftelijk vast te leggen. Voor beide partijen voorkomt u zo langslepende conflicten achteraf.

Professioneel, objectief en scherp geprijsd

Dutch oordeelt niet over uitstraling, inrichting of locatie. Onze rapporten zijn puur bouwtechnisch en dus objectief. Daarbij zijn ze ook nog eens prettig geprijsd. Aanvangstarief: € 325,- inclusief BTW, uitgaande van een inhoud van maximaal 600 m3.

Bouwkundig rapport binnen 48 uur

Vanzelfsprekend heeft u haast, want de Amsterdamse vastgoedmarkt wacht niet. Daar houdt  Dutch rekening mee; u ontvangt uw bouwtechnisch rapport uiterlijk 2 dagen na de visuele inspectie. Altijd per email, desgewenst per post.

Meer weten?
Wilt u een bouwkundig rapport laten opstellen? Of wilt u meer informatie over Dutch Property Inspections? Stuur dan een email naar Rob Jonker of bel hem op 020-2619115.