Bouwkundige keuring huis kopen
Bouwkundige keuring aankoop

Bouwkundige keuring huis kopen

U hebt uw droomhuis op het oog? Dan is het goed om te weten wat de bouwkundige staat ervan is. Met een bouwkundige keuring bent u goed geïnformeerd over wat u aankoopt. Wij helpen u graag verder.

Gaat u een huis kopen? Voorkom verrassingen achteraf! Met een bouwkundige keuring weet u wat u aankoopt. Verborgen gebreken, achterstallig onderhoud, een bouwkundig rapport bevat gedetailleerde informatie over de staat van de woning. 

Wanneer u de aankoop wilt financieren met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), is het soms verplicht een bouwkundige keuring t.b.v. hypotheek uit te laten voeren.

Online inplannen van bouwtechnische keuring aankoop woning

Via onderstaande link op onze website kunt u simpel een van onze keuringen inplannen.
 

Kosten bouwkundige keuring

De kosten van de bouwkundige keuring zijn afhankelijk van de grootte van de eigen woning en de regio waarin het huis zich bevindt. De prijs van de bouwkundige keuring wordt bepaald door de beschikbare Register Bouwkundig Inspecteur. Met name bij oude woningen is het aan te raden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren bij de aankoop.

Dutch ontving 26 beoordelingen met een gemiddelde van 9,5  
Hierom kiezen jaarlijks honderden consumenten voor Dutch

Altijd bouwkundige met persoonlijke certificering

Uitvoering conform beroeps- en gedragscode NRBI

Dutch werkt volgens duidelijke expertise kaders

Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening

Kwaliteit gewaarborgd door toezicht op uitvoering

Wanneer een bouwkundige keuring bij aankoop huis?

U kunt een bouwkundige keuring laten uitvoeren voordat u een koopovereenkomst tekent, maar doorgaans wordt een bouwkundige keuring gedaan op het moment dat er een voorlopig koopcontract is getekend. Het is ook mogelijk om een de uitkomst van een bouwkundig onderzoek op te nemen in de ontbindende voorwaarden. Een bouwtechnische keuring geeft goed inzicht en informatie over wat u aankoopt. 

Is een bouwkundige keuring aankoop woning aftrekbaar?

Alleen als u de keuring laat doen om een hypotheek te krijgen of voor de Nationale Hypotheek Garantie zijn de kosten aftrekbaar. U kunt de kosten van de bouwkundige keuring aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. In de praktijk zal de hypotheekvertrekker meestal vragen om een taxatierapport. Daarvan zijn de kosten sowieso aftrekbaar. Bespreek dit met uw hypotheekadviseur.

Keuring online inplannen?

Een afspraak maken met een inspecteur is binnen 5 minuten geregeld!

Naar boekingsformulier

Meer weten over Dutch?

Bel ons op 023-5765993 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Over onze inspecteurs