Bouwkundige keuring hypotheek
Bouwkundige keuring NHG

Bouwkundige keuring hypotheek

Wilt u de aankoop van uw huis financieren met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Soms is een keuring dan verplicht. Onze bouwkundig rapporten voldoen aan de eisen voor het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het bouwkundig rapport geeft u bovendien inzicht in de staat van het huis of pand.

Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring ten behoeve van een hypotheekverstrekking kan in sommige gevallen verplicht zijn. Uw bank kan hier naar vragen bij het vertrekken van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Ook kan het handig zijn om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren alvorens, tijdens of na het bieden op een woning.

Informatie over inplannen en kosten  

Is een bouwkundige keuring verplicht voor NHG?

Bij een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een keuring soms verplicht. Het kan zo zijn dat onder andere uw bank u vraagt om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren ten behoeve van een bouwkundig rapport NHG. In dit geval is een keuring direct noodzakelijk.

Wanneer bouwkundige keuring NHG?

Er zijn meerdere momenten waarop u een bouwkundige keuring NHG kunt laten uitvoeren. Namelijk voor het bieden, tijdens de onderhandelingen of na het bieden. Afhankelijk van wanneer u er aan toe bent. Niet elk moment is even handig. Omdat de bouwtechnische keuring in het belang is van de af te sluiten hypotheek, zijn de kosten voor een bouwkundige keuring aftrekbaar. Lees meer op onze website over het inplannen en de kosten van deze keuring.

Bouwkundig rapport voor het bieden

Door de bouwkundige keuring voor het bieden uit te laten voeren, weet u precies waar u op biedt. U kunt het bod baseren aan de hand van de rapportage. Bovendien staat u sterker in uw onderhandelingspositie bij eventuele gebreken die in het bouwkundig rapport naar voren komen. Er is echter niet altijd tijd om een bouwkundig keuring te doen voordat u een bod uitbrengt.

Bieden onder voorbehoud bouwkundige keuring

Bieden voor het kopen van een huis gebeurt vaak onder voorbehoud van financiering. Echter kunt u nog meer ontbindende voorwaarden stellen voor het kopen van een eigen woning. Deze zijn ook vaak te vinden in een model koopovereenkomst.

Mocht het niet lukken om voor het bieden of tijdens de onderhandeling een bouwkundige keuring uit te laten voeren, dan kunt u ervoor kiezen om het bouwkundig rapport op te laten nemen als ontbindende voorwaarde. Dit vermindert de risico's voor de koper.

Dutch ontving 26 beoordelingen met een gemiddelde van 9,5  
Hierom kiezen jaarlijks honderden consumenten voor Dutch

Altijd bouwkundige met persoonlijke certificering

Uitvoering conform beroeps- en gedragscode NRBI

Dutch werkt volgens duidelijke expertise kaders

Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening

Kwaliteit gewaarborgd door toezicht op uitvoering

Bouwkundig rapport tijdens het onderhandelen

Bij weinig tijd kunt u overwegen de keuring tijdens de onderhandelingen te doen. Gaat u binnenkort het koopcontract ondertekenen? Ook dan kunt u nog een bouwkundig onderzoek laten doen.

Een bouwkundig inspecteur onderzoekt de staat van de woning en controleert op achterstallig onderhoud en verborgen gebreken. Vooral bij een ouder huis zijn de risico s op gebreken groter. U hebt namelijk een wettelijke bedenktijd van 3 dagen na het tekenen van het voorlopige koopcontract.

Online uw keuring inplannen

Bouwkundige keuring hypotheek aftrekbaar?

Als u de bouwtechnische keuring laat doen om een hypotheek te krijgen of voor de Nationale Hypotheek Garantie zijn deze kosten aftrekbaar. U kunt de kosten van de bouwkundige keuring opnemen in uw aangifte inkomstenbelasting.

Keuring online inplannen?

Een afspraak maken met een inspecteur is binnen 5 minuten geregeld!

Naar boekingsformulier

Meer weten over Dutch?

Bel ons op 023-5765993 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Over onze inspecteurs