Een bouwkundige keuring regelt u snel via Dutch Property Inspections in Amsterdam
Bouwtechnische keuring

Een bouwkundige keuring regelt u snel via Dutch Property Inspections in Amsterdam

Staat u op het punt om een eigen woning te kopen? Dan is het verstandig om vooraf een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Zodat u precies weet in welke staat de woning verkeert en welke kosten u in de toekomst kunt verwachten. Bovendien vragen de meeste hypotheekverstrekkers en verzekeraars tegenwoordig om een bouwkundig rapport.

Dutch Property Inspections is gespecialiseerd in het uitvoeren van bouwkundige keuringen en het opstellen van de bijbehorende rapporten. Dutch werkt voor zowel verkopende als aankopende partijen zoals expats, VVE’s, vastgoedinvesteerders, bedrijven en particulieren.

 

Bouwkundige inspectie

Tijdens een zogenoemde visuele inspectie bepaalt één van onze gekwalificeerde inspecteurs de conditie van de belangrijke bouwtechnische elementen. Ook wordt er één en ander fotografisch vastgelegd.

  • Technische constructie, van fundering tot dak
  • Gevels, kozijnen, ramen en deuren
  • Goten, hemelwaterafvoer en riolering
  • Dakbedekking, dakpannen, bitumen en schoorstenen
  • Vloeren, wanden en plafonds
  • Bedrading en leidingwerk van gas, water en elektra
  • CV-installatie
  • De algehele brandveiligheid

Indien mogelijk raadpleegt Dutch vooraf het Kadaster en gemeentelijke archieven. Eventuele eerder gedocumenteerde bevindingen worden meegenomen in onze bouwkundige keuring. Bijvoorbeeld door een meer grondige inspectie van niet-zichtbare onderdelen.

Bouwkundig rapport

Vervolgens wordt op basis van een bouwkundig onderzoek een bouwkundig rapport opgesteld. Hierin wordt de staat van belangrijke aspecten vastgelegd. Inclusief foto’s en te verwachte kosten van (achterstallig) onderhoud op korte en lange termijn. Onze rapportages voldoen aan de eisen van hypotheekverstrekkers, verzekeringsmaatschappijen en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Gebouwen in een historische binnenstad bevatten in de meeste gevallen verborgen gebreken. Daarom is het verstandig om de staat van een pand op leeftijd vóór overdracht schriftelijk vast te leggen. Zo voorkomt u langslepende conflicten achteraf met de verkopende partij.

Kosten bouwkundige keuring

Professioneel, objectief en scherp geprijsd. Dutch oordeelt niet over uitstraling, inrichting of locatie. Onze rapporten zijn puur bouwtechnisch en dus objectief. Daarbij zijn ze ook nog eens prettig geprijsd.

Dutch is helder en transparant over bouwtechnische keuring kosten. Aanvangstarief: € 387,20 inclusief BTW, uitgaande van een inhoud van maximaal 450 m3. De kosten voor een bouwtechnische keuring verschillen per inhoud.

Bouwkundige keuring Amsterdam

Dutch voert veel bouwkundige keuringen uit in Amsterdam en omgeving. De ervaren inspecteurs zijn gespecialiseerd om de bouwkundige staat van objecten in Amsterdam vast te stellen. Als u een nieuwe woning in Amsterdam wilt kopen is het verstandig alvorens de koop een bouwkundige inspectie uit te laten voeren. Ook als u een ouder huis wilt aankopen is een bouwtechnische keuring aan te bevelen.

Bouwkundig rapport binnen 48 uur

Vanzelfsprekend heeft u haast, want de Amsterdamse vastgoedmarkt wacht niet. Daar houdt Dutch rekening mee; u ontvangt uw bouwtechnisch rapport uiterlijk 2 dagen na de visuele inspectie. Altijd per email, desgewenst per post.

Dutch ontving 26 beoordelingen met een gemiddelde van 9,5  
Hierom kiezen jaarlijks honderden consumenten voor Dutch

Altijd bouwkundige met persoonlijke certificering

Uitvoering conform beroeps- en gedragscode NRBI

Dutch werkt volgens duidelijke expertise kaders

Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening

Kwaliteit gewaarborgd door toezicht op uitvoering

Wanneer een bouwkundige keuring uitvoeren?

U laat de bouwkundige keuring uitvoeren vóór de aankoop van uw nieuwe huis, zodat u weet wat u koopt. U kunt de keuring laten uitvoeren voordat u een koopovereenkomst tekent. Echter wordt er doorgaans een bouwkundige keuring gedaan op het moment dat er een voorlopig koopcontract is getekend. De uitslag van het rapport kunt u meenemen als ontbindende voorwaarden in het koopcontract.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring geeft u duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woning. In het rapport, dat wordt opgesteld door een Erkend Register Bouwkundig Inspecteur (Rbi), vindt u de gevonden gebreken en achterstallig onderhoud van een woning. Er worden foto’s in opgenomen en een globale herstelkostenraming met directe kosten en kosten die u kunt verwachten binnen 1 tot 5 jaar. Mogelijk leest u ook het advies om specialistisch onderzoek te laten doen naar bijvoorbeeld de fundering en de aanwezigheid van asbest en ongedierte.

Wanneer is een bouwkundige keuring verplicht?

Bij het afsluiten van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een keuring soms verplicht. Een bouwkundig rapport is ook verplicht als de taxateur constateert dat er sprake is van achterstallig onderhoud van 10 procent of meer van de woningwaarde. Ook als de taxateur adviseert een bouwkundig rapport op te laten stellen is dit verplicht.

Ook voorafgaand aan het afsluiten van een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG), laat u een bouwkundige keuring uitvoeren. De rapportage van de keuring dient u vervolgens in om de financiering aan te vragen, deze voldoet aan de NHG eis.

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?

De duur van de keuring is afhankelijk van de grootte en de staat van de woning. Zorg er bij het maken van een afspraak voor dat u de inhoud van de woning en eventuele bijgebouwen weet. U geeft het aantal m3 door bij het boeken van de keuring.

De bouwkundig inspecteur neemt persoonlijk contact met u op om een datum en tijd af te spreken. Het is gewenst dat u zelf en de verkopende partij aanwezig zijn. De inspecteur kan dan aangeven hoe lang de bouwkundige keuring ongeveer zal duren.

Binnen 2-3 werkdagen (met uitzondering van de feestdagen) ontvangt u van de Register Bouwkundig Inspecteur een uitgebreid bouwkundig rapport per e-mail.

Wat kost een bouwkundige keuring?

De kosten van de bouwkundige keuring zijn afhankelijk van de grootte van de woning en de regio waarin het huis staat. De prijs wordt bepaald door de beschikbare Register Bouwkundig Inspecteur. De gemiddelde kosten voor een bouwkundige keuring kunt u opvragen bij één van onze inspecteurs.

U betaalt de keuring via iDeal pas achteraf, na gebruik van de downloadlink. Deze link ontvangt u per e-mail zodra het rapport gereed is en voor u ter beschikking staat op uw persoonlijke account. Na betaling ontvangt u direct het bouwkundig rapport.

Zijn de kosten van een bouwkundige keuring fiscaal aftrekbaar?

Alleen als u de keuring laat doen om een hypotheek te krijgen of voor de Nationale Hypotheek Garantie. Dan kunt u de kosten van de bouwkundige keuring aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting.

In de praktijk zal de hypotheekvertrekker meestal vragen om een taxatierapport. Daarvan zijn de kosten aftrekbaar. Bespreek dit met uw hypotheekadviseur.

Keuring online inplannen?

Een afspraak maken met een inspecteur is binnen 5 minuten geregeld!

Naar boekingsformulier

Meer weten over Dutch?

Bel ons op 023-5765993 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Over onze inspecteurs