Een energielabel aanvragen in Amsterdam doet u samen met Dutch Property Inspections
Energielabel aanvragen

Een energielabel aanvragen in Amsterdam doet u samen met Dutch Property Inspections

Gaat u een huis of appartement verkopen of verhuren? Dan bent u verplicht de nieuwe eigenaar een definitief energielabel te overhandigen. Bovendien zijn kopers tegenwoordig nieuwsgierig naar de energieprestatie van een woning.

Dutch Property Inspections uit Amsterdam begeleidt woningbezitters zorgeloos naar een definitief energielabel. Onze gecertificeerde inspecteurs beoordelen uw woning en ondersteunen u bij de aanvraag van het label bij de Rijksoverheid.

Zo assisteren we u bij het invullen van de vragenlijst en we helpen bij het verzamelen van bewijsmateriaal (zoals een bouwkundig rapport of foto’s). Bovendien geven we u tips en advies om het energielabel van uw object te verbeteren en wijzen we u op aanverwante rechten en verplichtingen die u hebt.

Objectieve rapportage

Uw definitieve energielabel is afhankelijk van zaken als woningtype, bouwjaar, inhoud (m3) en andere kenmerken die van invloed zijn op het energieverbruik. Denk hierbij aan:

  • Isolatie van gevels, daken en vloeren
  • Aanwezigheid van dubbel glas (isolatieglas / HR++)
  • Inrichting en uitvoering van CV-installatie en sanitaire voorzieningen
  • Aanwezigheid en uitvoering van ventilatie(systemen)
  • Aanwezigheid van andere energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboilers en zonnepanelen


Vanzelfsprekend houdt Dutch Property Inspections rekening met deze en andere aspecten en de daarbij horende wettelijke normen. Tevens zijn we op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen in het algemeen en energiebesparing in het bijzonder. Dutch opereert professioneel, objectief en voorziet u én de nieuwe eigenaar van een realistisch en betrouwbaar energielabel.

Bij de overdracht van een pand bent u sinds 1 januari 2015 verplicht om een definitief energielabel te overhandigen. Dat geldt voor zowel woningen als bedrijfsruimten! Het voorlopige energielabel dat u in 2015 van de Rijksoverheid kreeg, is niet voldoende.

BRL 9500-01 gecertificeerd

Elke inspecteur van Dutch Property Inspections is een door de Rijksoverheid Erkend Deskundige Energielabel Woningbouw en beschikt over een geldig bewijs van vakbekwaamheid conform BRL 9500-01 (EPA-adviseur).

Dutch ontving 26 beoordelingen met een gemiddelde van 9,5  
Hierom kiezen jaarlijks honderden consumenten voor Dutch

Altijd bouwkundige met persoonlijke certificering

Uitvoering conform beroeps- en gedragscode NRBI

Dutch werkt volgens duidelijke expertise kaders

Uniforme rapportage & verzekerde dienstverlening

Kwaliteit gewaarborgd door toezicht op uitvoering

Tarieven


Registratie online: € 7,-
De registratie kunt u in principe zelf regelen via de website www.energielabelvoorwoningen.nl. Bij selecteren van ‘erkend deskundige’ zoekt u op R. de Vries.

Persoonlijke begeleiding aan huis: vanaf € 99,-
Dutch verzorgt ter plaatse de opname van de woning, helpt u eventueel bij de online registratie en het invullen van de vragen op de website.

Keuring online inplannen?

Een afspraak maken met een inspecteur is binnen 5 minuten geregeld!

Naar boekingsformulier

Meer weten over Dutch?

Bel ons op 023-5765993 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Over onze inspecteurs